חזרה

עין יבשה

כתבה שהתפרסמה ב: מדריך בגובה העיניים, המדריך לענף האופטיקה בישראל

עין יבשה היא אחת ממחלות העיניים השכיחות ביותר וכל מטופל רביעי הנבדק אצל רופא עיניים סובל ממחלה זו. סימני המחלה כוללים תחושת יובש, אדמומיות, גירוי כללי, תחושת צריבה, תחושה של גוף זר בעין, דמעת, טשטוש בראיה ורגישות לאור. תלונות אלה מחמירות בתנאים של רוח, אור חזק, צפייה ממושכת במסך, ועלולות לשבש את אורח החיים של הסובלים מהם, לדוגמא בזמן נהיגה או בעבודה. שכיחות מחלת העין היבשה היא בין %30%-5 ,והיא צפויה לעלות בשל הזדקנות האוכלוסייה. השכיחות גדלה עם הגיל, גבוהה יותר אצל נשים, ואיננה מושפעת מהשכלה, מצב סוציואקונומי או גזע. גורמי הסיכון לעין יבשה כוללים: גיל מבוגר, מגדר )נשים(, שינויים הורמונלים, מחלות עיניים )כמו: גלאקומה( מחלות סיסטמיות )כמו: סכרת, פרקניסון(, הרכבת עדשות מגע, תרופות מסוימות )אנטיכולינרגיות, אסטרוגניות, אנטי דכאוניות ועוד(, ניתוחי העין )בעיקר ניתוחי רפרקציה וניתוחי עפעפיים(. בנוסף, סינדרום העין היבשה יכול להיות מושפע מפעילויות יום יומיות שונות כגון עישון או בהייה ממושכת במסך.

בשנים האחרונות, עם עליית שכיחות המחלה הקשורה בין היתר בסגנון החיים המערבי, פורסמו כמה מחקרים המשנים את הגישה למחלה. האטיולוגיה של עין יבשה מורכבת ומולטיפקטוריאלית. דוק הדמעות של העין מכיל 3 שכבות: שכבה מיימית, שכבה שומנית ושכבה מוצינית, אשר תפקיד האחרונה היא לחבר בין השכבה המיימית לקרנית. בנוסף, השכבה המוצינית מאפשרת את פיזורה השווה של השכבה המיימית על פני שטח העין כך שהעין נשארת לחה, ומזינה את הקרנית שמתחתיה בנוטריינטים. השכבה האמצעית, המיימית, מיוצרת בבלוטות הדמעות ותפקידה לשטוף חלקיקים זרים ולמנוע גורמי דלקת. השכבה החיצונית הינה השכבה השומנית, אשר מיוצרת ברובה בבלוטת המייבומיאן. האופי האמפיפילי של השכבה השומנית מאפשר את הפיזור האחיד של דוק הדמעות ויצירת ממברנה, אשר מהווה מחסום המוריד את יכולת האידוי של הדמעות. דוק דמעות תקין נשען על האינטראקציה הסינרגיסטית שלבלוטות הדמעות, העפעפיים ופני שטח העין. פעולה לא תקינה של כל אחד מן המרכיבים הללו עלולה לגרום לעין יבשה. את האטיולוגיה של הסינדרום מחלקים לשתי קטגוריות עיקריות. הקטגוריה הראשונה הינה ייצור מופחת של דמעות, אשר עלול להתרחש בכל מצב של הרס או חוסר פעילות של בלוטת הדמעות. הקטגוריה השניה הינה אידוי מוגבר של הדמעות. באופן השכיח ביותר, מצב זה מתרחש בשל פגיעה בפעילות של בלוטת המייבומיאן, שמייצרת את השכבה השומנית בדוק הדמעות.

מהו הטיפול בעין יבשה ?

המרפאה מספקת טיפולים לסינדרום העין היבשה. הטיפולים מותאמים באופן אישי לסוג היובש, אינם כואבים ואינם פולשניים. הם משפרים את איכות הדמעות ומפחיתים את אי הנוחות. הטיפול כולל אבחון ע"י מכשור מתקדם, סדרת טיפולים והדרכה כדי לשמור על התוצאות לטווח ארוך.

עין יבשה: אנימציה המדגימה מהם הגורמים לעין יבשה ומהם הפתרונות

ד"ר אודרי קפלן מסאס מתארחת בערוץ המומחים ומסבירה על תסמונת העין יבשה

אנו אחד מ- 300 ממרכזי הטיפול בעין יבשה בעולם.

הטיפול מעודד ייצור טבעי של דמעות ומאתחל את מערכת הדמעות מחדש.

על ידי אבחון מדויק של הסיבות ליובש בעין ושימוש במכשור מתקדם, אנו מבצעים טיפולים המותאמים ספציפית לסוג היובש. סידרה של כשלושה טיפולים מתבצעת במרפאה ללא כאבים וללא הפרעה בחיים היומיומיים. הטיפולים נעימים ואינם חודרניים. הם משפרים את איכות הדמעות ומפחיתים באופן משמעותי את האי נוחות של עין יבשה לתקופה ממושכת. כמו כן תופעות כמו טשטוש בראייה, עיקצוצים בעין וכדומה נעלמות ואיכות החיים משתפרת.

סוגי הטיפולים כוללים:

  1. Blephex : ניקוי חיצוני של העפעפיים המפחית את שכבת הלכלוך שמצטברת במשך השנים בפתח בלוטות המיבומיאן, בבסיס הריסים. טיפול זה מפחית את התעבות החיידקים בבסיס הריסים ומאפשר לבלוטות לחזור ולהפריש את שכבת השומן של הדמעות בחופשיות.
  2. MiboFlow: טיפול בבלוטות המיבואימן. על ידי עיסוי עדין ומכוון תוך כדי חימום בטמפרטורה מדויקת וממושכת, מתבצע ניקוי פנימי של בלוטות המיבומיאן ועירור שלהן לתפקוד טבעי, שמחזיר את האיזון בין השכבות השונות של הדמעות – מוצין מים ושומן. רוב המטופלים מדווחים על תחושה מיידית של הקלה ותחושה נעימה בעין.
  3. IPL: פולסציות של קרני אור, טכנולוגיה זו בשימוש נרחב בתחום הדרמטולוגיה לטיפול באקנה ורוזציאה עורית במשך שנים. בהפעלתו על העפעפיים גורם לכלי- דם אנורמלים המפרישים מדיאטורים דלקתיים לאזור להחסם ע"י שפעול תהליך הקרישה בהם. בנוסף IPL מקטין את הפעילות הבקטריאלית של הביופילם בזכות התכונות האנטי- ספטיות של קרני ה- UV.
  4. התאמה של תכנית אישית לטיפול ביתי לשמירה האפקטים החיובים לחודשים ארוכים.